E-böcker & e-ljudböcker

LÄS MER

En e-bok är en bok i elektroniskt format. Du laddar ner e-boken från Internet och läser den på din PC/Mac, handdator eller läsplatta. E-boksamlingen består av skönlitteratur och facklitteratur för både vuxna och barn. Det finns många romaner av populära och efterfrågade författare, fackböcker från Studentlitteratur, med mera.

Biblioteket har två olika format av ljudböcker: streamade ljudböcker med enbart ljud och e-ljudböcker med både ljud och text. Båda ljudboksformaten är onlinetjänster vilket innebär att du använder tjänsterna medan du är uppkopplad mot Internet. Ljudfilerna laddas inte ned till din dator.
Nu har det dock blivit lättare att lyssna på e-ljudböcker med hjälp av den nya appen Biblio. I appen kan du söka efter e-ljudböcker, få boktips och låna direkt utan att besöka någon annan hemsida! Dessutom går det att ladda ner boken så att du kan lyssna i offlineläge.
Ladda ner den i AppStore (iOS) eller Google Playbutik (Android). Sen väljer du "Bibliotek Mellansjö" i listan över bibliotek och loggar in med ditt lånekortsnummer och fyrsiffriga pinkod.

Du måste ha ett lånekort på något av biblioteken Bibliotek Mellansjö. Du måste ha ett läsprogram för att läsa e-böcker. Programmen är gratis och laddas enkelt ner via e-boksidan. Det kostar ingenting att låna. Du får låna två e-böcker per vecka. Lånetiden är fyra veckor. Det går inte att kopiera eller skriva ut e-böcker.

När du signerar låntagaravtalet samtycker du till att dina låntagaruppgifter hamnar i bibliotekssamarbetet Bibliotek Mellansjös gemensamma och kommunövergripande databas samt att ta del av och följa bibliotekets låneregler och att kontinuerligt uppdatera dig om dem.

Följande behövs för e-tjänsten

  • Lånekort
  • Pinkod